I ÄIF OK har vi två olika sorters träning  Motionsorientering och Ungdomsträning


Ungdomsträning

Måndagar, med början i maj, har vi ungdomsträningarna. De första träningarna på våren träffas vi i klubbstugan nedanför Kanis slalombacke.  De följande träningarna sker på skilda kartor runt Älvsbyns centralort. Håll koll under NYHETER på klubbens hemsida så ser ni var kvällens träning håller till.


Vi brukar ordna med tre olika kunskapsnivåer på träningarna så att det ska passa och vara roligt. I början lär man sig kartans olika tecken och färger, ta sig fram i skogen och passa kartan.

Senare lär man sig att använda kompassen, kartans höjdkurvor och olika tekniker för att orientera sig till kontrollerna.


Utrustning som behövs är träningsoverall och löparskor. Kompass har vi med oss från klubben så att man låna innan man skaffar en egen.


Vi vill gärna att föräldrar är aktiva, engagerade och delaktiga på träningarna för att vi behöver vara flera när vi "skuggar" ungdomarna i skogen. Det innebär att "Följa på avstånd och finnas till hjälp om det behövs".


Vill ni veta mer så hör av er till tränarna:

Roland Jansson

mobil: 070-6959980

e-post: roland.k.jansson@telia.com

Välkomna!


1) Positionsangivelse i geokodningssystemet What3Words där man med en 3-ordsadress kan navigera sig fram till önskad 3-metersruta på jordklotet.
Så här gör man: Börja med att klicka på önskad navigationslänk, välj därefter "Navigera" och "sen Google Maps". Zooma sen in färdvägen till angiven adress.


Arrangören tar fram what3word-adressen genom att gå in på www.what3words.com. Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.